meer dan een trend:

Scandinavian design

Scandinavisch design slaapkamer

Scandinavisch design

Wat is Scandinavian design

Scandinavisch design, ook bekend als Nordic design, is niet alleen een esthetiek; het is een benadering van het leven die eenvoud, minimalisme en functionaliteit viert. Ontstaan in de Noord-Europese landen - Denemarken, Finland, IJsland, Noorwegen en Zweden - vertegenwoordigt dit design een manier van leven die streeft naar harmonie met de omgeving.

Bij Accessoire Loods hebben wij Scandinavisch design producten van merken als Zone Denmark, Nobel Lights, Funktion, Rosti, Villa Collection, Södahl, Bitz, Wil je meer inspiratie opdoen, bekijk dan onze blogs.

Kenmerken van scandinavian design

Enkele van de meest herkenbare kenmerken van Scandinavisch design zijn:

  • Gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout, wol, en linnen.
  • Functionele objecten met strakke lijnen en minimalistische vormen.
  • Lichte, neutrale kleuren zoals wit, beige, lichtblauw en grijs.
  • Een sterke nadruk op vakmanschap en duurzaamheid.

Scandinavisch design tafelaankleding

Scandinavisch design

De geschiedenis en oorsprong van Scandinavisch design

De wortels van Scandinavisch design liggen in het begin van de 20e eeuw, maar de ware opkomst was in de jaren '50. Het ontstond als een reactie op de complexe, decoratieve stijlen van die tijd, vooral tijdens het interbellum en de naoorlogse periode. Deze designfilosofie werd sterk beïnvloed door de Bauhaus-beweging, die de nadruk legde op functionaliteit en betaalbaarheid.

Uitbreiding en wereldwijde invloed

In de jaren '50 en '60 groeide de populariteit van Scandinavisch design wereldwijd, met name door de reizende tentoonstelling 'Design in Scandinavia', die tussen 1954 en 1957 door de VS en Canada toerde. Deze tentoonstelling hielp de esthetiek van Scandinavisch design te verspreiden en maakte het toegankelijk voor een breder publiek.

Voorbeelden

Iconische Scandinavische ontwerpen

Enkele iconische voorbeelden zijn de 'Egg Chair' van Arne Jacobsen, de 'PH5 lamp' van Poul Henningsen en de 'Aalto vaas' van Alvar Aalto. Deze objecten tonen de unieke combinatie van vorm, functie en materiaalgebruik die kenmerkend is voor Scandinavisch design.

Hoe Scandinavisch design
je huis kan transformeren

Scandinavisch design kan je huis transformeren door een sfeer van rust en balans te creëren. Het vermijden van overbodige decoraties en het kiezen voor functionele, maar stijlvolle meubels en accessoires, helpt om een ruimte te creëren die zowel uitnodigend als rustgevend is.

Waarom Scandinavisch
design populair blijft

De aanhoudende populariteit van Scandinavisch design is te danken aan zijn tijdloze en veelzijdige aard. In tegenstelling tot trends die komen en gaan, blijft de eenvoudige, maar elegante stijl van Scandinavisch design relevant, aantrekkelijk en functioneel, ongeacht de huidige trends.

Handdoekrek dubbel Rim 44x12 - Accessoire Loods

Scandinavisch design in je interieur

Scandinavisch design toepassen in je interieur

  • Begin met een neutraal kleurenpalet en voeg textuur toe met natuurlijke materialen.
  • Kies voor meubels met strakke lijnen en praktische ontwerpen.
  • Zorg voor veel natuurlijk licht en open ruimtes.
  • Voeg groene planten toe om de verbinding met de natuur te versterken.
  • Gebruik kunst en textiel om persoonlijkheid en warmte toe te voegen.

Inspiratiebronnen en voorbeeldlinks

Voor meer inspiratie hoe je Scandinavisch design kan kan toepassen in je badkamer, woonkamer of keuken, lees dan verder in een van onze blogs of bekijk onze shop.

Scandinavisch design producten

Blog posts

View all
keukenBK: Al 170 jaar een begrip in de Nederlandse keuken

BK: Al 170 jaar een begrip in de Nederlandse keuken

BK is een toonaangevend merk in de Nederlandse keuken, met een rijke geschiedenis van meer dan 170 jaar. Bekend om hun hoogwaardige kookgerei, biedt BK een breed scala aan producten.

badkamerAccessoire Loods - Zone Denmark badkamer accessoirers

Zone Denmark: Functionaliteit en design gecombineerd!

Daarom zijn we verheugd om Zone Denmark aan ons assortiment toe te voegen. Zone Denmark is een merk dat bekend staat om zijn minimalistische Deense design,

inspiratieNatte schoenen! Ontdek de Nordic Sense schoenendroger

Natte schoenen! Ontdek de Nordic Sense schoenendroger

Het is een bekend scenario voor velen: je komt thuis na een lange dag wandelen of een intensieve hardloopsessie, en je schoenen zijn doorweekt. Of misschien heeft een onverwachte regenbui je verra...

AccessoiresElegante paasbrunch: Scandinavisch geïnspireerde tafelsetting en culinaire verwennerij

Elegante paasbrunch: Scandinavisch geïnspireerde tafelsetting en culinaire verwennerij

Ontdek de kunst van Scandinavische verfijning voor een onvergetelijke paasbrunch met Accessoire Loods. Van elegant gedekte tafels tot culinaire hoogstandjes, leer hoe je met Scandinavisch geïnspire...

keukenButler keukentrolleys: van compact tot luxe modellen

Butler keukentrolleys: van compact tot luxe modellen

In de dynamische wereld van keukeninrichting zijn Butler keukentrolleys een synoniem geworden voor stijl, functionaliteit, en veelzijdigheid. Deze handige hulpmiddelen zijn niet alleen een aanvulli...

productOnderzetters voor pannen: Soorten, materialen & schoonmaken.

Onderzetters voor pannen: Soorten, materialen & schoonmaken.

Onderzetters voor pannen zijn niet alleen functioneel, maar kunnen ook een stijlvolle toevoeging zijn aan je eettafel. In deze blog duiken we in de wereld van pannen onderzetters. We bespreken de v...